Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Gömeç (Şenpazar Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gömeç (Şenpazar Kastamonu)

alin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc150366
Gönderme Tarihi: 07.May.2020
319 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

1/2 kg. Buğday unu
1 lt. Su
2 Baş Kuru soğan
5-6 Parça Kara lahana yaprağı
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Sıvı yağ

Bir teknede un, su ve tuz karıştırılır, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Üzeri kapakla kapatılır ve kalın battaniye ile örtülür.
Yarım saat kadar hamur dinlendirilir.
Karalahana yaprakları yıkanır, soğan ince ince kıyılır.
Bir tavaya yağ ve soğan konur. Çok hafif şekilde kızartılır.
Ardından hamura ilave edilir.
Hamur açılır ve lahana yaprağıyla sarılır.
Altı taş olacak şekilde, ateşin külünde bir yer aşılır ve o lahanaya sarılan hamur konur.
Hamura külün bulaşmaması gerekir.
Tekrardan lahananın üzeri sıcak kül ile kapatılır. 15-20 dakika kadar pişirilir.
Lahananın ucu açılarak gömecin pişip pişmediği kontrol edilir ve sonrasında tekrardan başka bir lahana yaprağıyla açılan kısım kapatılır.
Piştikten sonra sıcak tüketilir.

Not: Zamanında Şenpazar’dan Cide’ye yürüyerek giden erkeklerin hanımları gömeç yaparlarmış. Yola çıkan erkeğin sırt çantasına sıcak gömeç ve ayran koyarlarmış. Gömecin sıcaklığı erkeğin sırtına da vururmuş. Bol köpüklü ayranla tüketilmesi önerilir.






Gömeç (Şenpazar Kastamonu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(1 adet Gömeç (Şenpazar Kastamonu) 1,080 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort