| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Gömbe (Amasya) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Gömbe (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82910 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2012
 2,696 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 kg. un
 1 su bardağı ceviz
 1 çay bardağı dövülmüş haşhaş
 1 küçük paket yaş maya
 Tuz
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
 
 Malzemeler ılık suyla yoğrulur. Mayanın kabarması beklenir. 1-1,5 saat dinlendirilir. Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye yayılır. Ortasına harç konulur. Diğeri harcın üzerine yayılır. Hamur tepsisinin içinde bohça şeklinde kapatılır. Tepsi içinde biraz mayalanmaya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında kızartılır. Dilimlenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |