| 
 
| 
 
 
 | 
 
Göce Tarhanası | 
 
  | 
nursin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49513 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010 
8,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Nedim Atilla
 
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı göçe tarhanası
 
5 su bardağı ılık su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı nane
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Bir gün önceden iki su bardağı ılık suda bekletilip yumuşatılan tarhana, el ile iyice ezilir. Üzerine üç su bardağı su ve tuz eklenir. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Yoğunluğuna göre su ilave edilebilir (istenirse tarhana bir su bardağı yoğurtla yoğunlaştırılabilir). Bir tavada tereyağı eritilerek, kırmızıbiber ve nane eklenir. Çorbanın üzerine gezdirilip, servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Göce Tarhanası Tarifleri Yörük Yemekleri
 | 
 
 
 
 |