| 
 | 
| Göce Aşı (Kıbrısçık Bolu) | 
|  | teşrifat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.04.2016
 Mesajlar: 40
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139848 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2019
 1,165 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 su bardağı ince bulgur
 1 su bardağı yarma
 1 orta boy soğan
 1 tatlı kaşığı nane
 2 çorba kaşığı tereyağı
 3-4 parça kaburga kemiği
 4 su bardağı su
 Tuz
 Karabiber
 
 Soğan yağda kavrulur.
 Üzerine su dökülür ve kemikler atılır ve kaynatılır.
 Sonra üzerine bulgur ve yarma ilave edilir.
 Pişmeye yakın tuz, nane ve karabiber eklenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |