| 
 | 
| Göbe (Gerede Bolu) | 
|  | güzelbey Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139963 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2019
 7,675 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 kg un
 1 Paket yaş maya
 Tuz
 50 gr kıyma
 1 Demet maydanoz
 Su
 Sıvı yağ
 
 Un ve maya ile birlikte bir hamur hazırlanır. Hamur mayalanması için dinlendirilir. Hamurdan orta boy soğan büyüklüğünde bezeler koparılır ve daire biçiminde açılır. Kıyma ve maydonoz karışımı hamurun içine konur ve hamur yarım daire şeklinde kapatılır. Hamurlar kızgın yağda altın sarısı olacak şekilde kızartılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |