200 gram doğranmış ıspanak
200 gram lor peyniri
4 adet yumurta beyazı
1 su bardağı yulaf unu
6 yemek kaşığı badem unu
1/2 çay kaşığı tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı (tepeleme) kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
1 yemek kaşığı susam (üzeri için)
Geniş bir kaseye doğranmış ıspanakları koyun ve ellerinizle hafifçe ovun.
Ardından lor peyniri, yumurta beyazları, yulaf unu, badem unu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekleyin.
Tüm malzemeleri elinizle ya da bir spatula yardımıyla iyice karıştırarak koyu kıvamlı bir harç elde edin.
Karışımdan bir kaşık yardımıyla parçalar alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
Poğaçaların şekillerini elinizle düzelterek hafifçe bastırın.
Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam serpiştirerek poğaçaları son haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan poğaçalarınızı oda sıcaklığında yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

|