http://www.hurriyet.com.tr
5 adet yumurta beyazı
300 gram toz şeker
150 gram fındık ya da badem
2 çorba kaşığı kakao
100 gram beyaz un
3 çorba kaşığı file badem
250 gram çilek, muz veya mandalina
Kreması için:
4 adet yumurta sarısı
60 gram toz şeker
25 gram un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
280 gram süt
Fırını 150 dereceye ısıtın. Fındıkları ya da bademleri robotta irice çekin. Kakao ve un ile karıştırın.
Yumurta beyazlarını katılaşmaya başlayıncaya kadar çırpın. Azar azar şeker ilave edin ve karışım yoğun, parlak bir hal alana kadar çırpmaya devam edin. Kuruyemişli karışımın içine katın. 44 x 32 x 2.5 santimetrelik fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı tepsiye her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde dökün, üzerine file badem serpin. 15 dakika kadar pişirin. Fırının sıcaklığını 175 dereceye çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğuması için altındaki kağıt ile birlikte ızgara üzerine alın. Üzerine başka bir yağlı kağıt koyarak alt üst edin ve kağıdı çıkarın.
Kreması için yumurta sarıları ve şekeri rengi beyazlaşıp, hafifçe katılaşana kadar çırpın. Un ve mısır nişastasını yumurta çırpıcısı ile karışımın içine katın. Süt kaynamaya başlayana kadar ısıtın ve yumurtalı karışıma yumurta çırpıcısı ile çırparak katın. Tüm karışımı tekrar tencereye alın ve sürekli karıştırarak iyice koyulaşıncaya kadar kaynatın. Soğumasını beklerken üzerini streç film ile kaplayın.
Hazırlanan krema ve meyveleri kekin üzerine yayın. Suşi sarar gibi yağlı kağıt yardımı ile yavaş yavaş rulo yapın. Arzu ettiğiniz gibi süsledikten sonra buzdolabına kaldırın. İçine konan meyvesine göre çabuk tüketilmesi tavsiye olunur.
|