Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İsviçre Yemekleri > Giyom Tel Rulosu (1 adet - 77,996 defa bakıldı)

Giyom Tel Rulosu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Giyom Tel Rulosu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60703
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011
2,852 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
5 yumurtanın sarısı
5 yumurtanın akı
80 gr (3/4 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı şeker
180 gr sütsüz (bitter) çikolata
3 çorba kaşığı soğuk su
250 gr (1 su bardağı) krem şanti
1 çay kaşığı vanilya esansı

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız. 1 çorba kaşığı yağ ile rulo tepsinizi yağlayarak üstüne bütün kenarlarından sarkacak biçimde yağlı kağıt yayıp, geri kalan 1 çorba kaşığı yağı da kağıda sürünüz. Orta boy bir kapta yumurta sarılarını, rengi açılıp kalınlaşıncaya kadar yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız. 80 gr şekeri yavaş yavaş çırparak yumurta sarılarına ekleyiniz.
Çikolatayı 3 çorba kaşığı suya koyup küçük bir tencerede hafif ateşte devamlı karıştırarak eritiniz. Erir erimez ateşten alıp, biraz soğuyunca yumurta sarısı karışımına ekleyerek telle iyice çırpınız.
Başka bir kapta yumurta aklarını telle iyice sertleşinceye kadar çırpınız.
Yumurta akını madeni bir kaşıkla yumurta sarısı - çikolata karışımına katınız. Bu çikolatalı karışımı kaşıkla tepsiye yayarak fırında 10 dakika pişiriniz.
Fırınınızı orta sıcaklığa (170° C) getirerek 10 dakika daha, sokulan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp nemli bir bezle örterek 15 dakika bekletiniz. Keki, üstüne hafifçe pudra şekeri serpilmiş temiz bir yağlı kağıda ters yüz edip buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakınız. Buzdolabından alıp rahatça sarabilmek için keskin bir bıçakla kenarlarından 5'er cm kesiniz. Kağıdın da yardımıyla rulo yapıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kapta, krem şantiyi, kalan 1 tatlı kaşığı şekeri ve vanilya esansını telle yâda elektrikli çırpıcı ile kalınlaşıncaya kadar iyice çırpınız.
Ruloyu açarak, kremayı bıçakla kekin üstüne yayınız. Keki tekrar rulo yapıp alüminyum kağıda sararak, 30 dakika buzdolabında bekletiniz. Buzdolabından alıp, alüminyum kağıttan çıkararak servis ediniz.

Not: Bu zengin çikolatalı rulonun sarılması zordur, kolaylıkla kırılabilir. (Yağlı kağıt yerine nemli bir bezin üstüne almakla, daha kolay kesmek için de bir gün önceden yapmakla, en iyi sonuç elde edilir.)


Fotoğraf "afi" tarafından gönderildi. 28.08.2016






Giyom Tel Rulosu Tarifleri İsviçre Yemekleri



(1 adet Giyom Tel Rulosu 77,996 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort