| 
 
| 
 
 
 | 
 
Girne Köftesi (Kıbrıs) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106252 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2015 
2,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
KKTC'de İmgesel Yemekler
 
Doğu Akdeniz Üniversitesi
 
 
Kıyma
 
Galete unu
 
Yumurta
 
Soğan
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Kimyon
 
Tuz
 
Havuç
 
Kasar
 
Patates
 
Salça
 
Tereyağı
 
Domates
 
Bulyon
 
Süt
 
 
Yarısı dana, yarısı kuzu etinden olan kıyma iyice yoğrulduktan sonra sandal sekline getirilir. O sekilde on beş dakika fırında pisirilir. Havuçlar rendelenip tereyağı ile tavada karabiber, pul biber, kimyon ve daha sonra tuz eklenerek sotelenir. Patatesler haslanıp püre yapılır. Domatesler biraz tereyağı ve elli gram kadar salça ile birlikte kavrulduktan sonra domates sosu yapılır. Daha önce fırında pisen köftelerin üzerine, sotelenmiş olan havuç ve onun üstüne de patates püresi konulur. Son olarak köftenin üzerine kasar peyniri eklenir. Fırın tepsisinin üzerine hazırlanmış olan domates sosu dökülür ve hazır olan köfte bu sosun üzerine yerlestirilir. Köfteler yüz yetmiş derecede fırında on bes, yirmi dakika pistikten sonra servise hazır hale gelir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Girne Köftesi (Kıbrıs) Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |