|
|
Girit Bohçası |
|
hat
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129198
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017
1,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 g kuzu kıyma
1 çay bardağı sıcak su
1 demet nane
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
3 diş sarımsak
4 domates
Tuz
Karabiber
300 g kuzu ıspanak
3 yufka
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı susam
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyin. Suyunu çekmeye başlayınca ince kıyılmış nane, rendelenmiş muskat, ezilmiş sarımsak, küp doğradığınız domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurup ince kıyılmış ıspanak yaprağını ekleyin. 5 dakika pişirin. Harcı ılınması için bir kenara alın. Fırın kabını yağlayıp yufkalardan birini kenarlardan sarkacak şekilde tabanına yayın. Diğer yufkayı da parçalara bölerek üzerine yerleştirip kıymalı harcı ekleyin. Kenarlardan sarkan kısımları bohça gibi üzerine kapatın. Kalan yufkayı elinizle parçalayın. Derin bir kaba koyduğunuz sütün içine batırıp böreğin üzerine gelişi güzel yayın. üzerine susam serpin. Isıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Girit Bohçası Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|