| 
 
| 
 
 
 | 
 
GEVREKLİ PEYNİR PASTASI | 
 
  | 
zerzavat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43313 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2009 
2,102 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi:
 
200 gr. gevrek (galeta)
 
40 gr. şeker
 
1 tutam tuz
 
80 gr. tereyağı
 
yağlamak için margarin
 
Üzerine:
 
125 gr. margarin
 
75 gr. şeker
 
1 tutam tuz
 
4 yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
60 gr. un
 
325 gr. beyaz peynir
 
125 gr. krema
 
4 yumurta akı
 
 
Hazırlanışı:
 
Gevrekleri iki yağlı kağıt arasına koyun. Sonra havan tokmağı ile iyice dövün. Şeker ve tuz ile karıştırın. Margarini de ilave edip birlikte iyice yoğurun. Kalıbınızı margarinle yağlayın. Gevrekli hamuru taban olarak kalıbın içine yayın Üzeri için, margarini şeker, tuz ile köpürünceye kadar çırpın. Yumurta sarılarını ve vanilyayı ilave edin. Unu da katın. Beyaz peyniri çatalla ezip krem haline getirin. Krema ile birlikte diğer karışıma ilave edin. Yumurta aklarını ayrı olarak çırpıp köpük haline getirin. Sonra diğer kremaya katın. Gevrekli hamurun üzerine dağıtın. Kızdırılmış fırında 60 dakika pişirin. Soğuyunca keskin bıçakla 12 parçaya bölüp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
GEVREKLİ PEYNİR PASTASI Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |