| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gevrek | 
 
  | 
Başarısız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5221 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006 
2,819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 adet yumurta
 
4 su bardağı un
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı kıyılmış ceviz
 
2 çay kaşığı anason
 
1 yemek kaşığı sirke
 
Yarım paket kabartma tozu
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Çukur bir kapta yumurtaları, şekeri, sıvı yağı, cevizi ve anasonu iyice
 
karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek sirke ve kabartma tozunu ilave edin.
 
Yumuşak bir hamur yapın.
 
Hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın. 170 derecedeki orta ısılı fırında
 
pembeleşinceye kadar kızartın.
 
Tepsiyi fırından alarak hamuru 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
 
Tepsiye tekrar dilimleri sıralayın. 15 dakika daha fırınlayın. Biraz
 
kuruduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gevrek Tarifleri Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |