| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Gerze Nokulu (Sinop) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Gerze Nokulu (Sinop) |  
|  | nedimex Super MOD
 
  
 Kayıt: 17.07.2005
 Mesajlar: 564
 Şehir: Kadiköy/Istanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2171 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
 9,066 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı ılık su
 2 çorba kaşığı sirke
 yarım paket kabartma tozu
 bir tatlı kaşığı tuz
 alabildiği kadar un
 İÇ MALZEMESİ:
 Yarım kilo kıyma
 1 ortaboy soğan
 
 Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuz bir kap içinde karıştırılır. Alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozu ilave edilip hamur yoğurulur.  Kıyma, soğan ile kavrulup iç malzeme hazırlanır ve soğutulur.biraz karabiber ilave edilir.Hazırlanan hamur 6 bezeye ayrılır.Her beze ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açılıp iç malzeme serpilerek rulo şeklinde bükülür.Bükülen hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. Yumurta sürülür ve üzerine çörekotu serpilerek orta ısıdaki fırında pişirilir.
 
 Not: Sinop'un da en yaygın ve bilinen yemeği nokuldur. Bu bir börek çeGididir. Bilhassa dini bayram günlerindeki ziyaretlerde gelen misafirlere ikram edilenlerin başında gelir. Hemen her aile mutlaka nokul yapar. Kıymalı, üzümlü-cevizli ve yoğurtlu olmak üzere üç çeşidi vardır.
 
 
 ML® Kıymalı Nokul için tıklayın
 
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |