2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çay kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Yarım kelıp beyaz peynir
 
10-15 dal maydanoz
 
 
Evvele yumurtanın birinin sarısı ayrılır. Kalan sıvı malzemeler yoğurma kabına konur, çatalla çırptıktan sonra tuz, karbonat ve yumuşak bir kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır parmak uçlarıyla çay tabağından küçük açılır. İç konur, kapatılır, kenarlarına bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  
 |