| 
 | 
| Gendime Pilavı (Gümüşhane) | 
|  | nurhayat bayram Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2008
 Mesajlar: 23
 Şehir: Gümüşhane
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31046 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2008
 5,751 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı yarma (gendime)
 200 gr kıyma
 1 su bardağı Gümüşhane fasulyesi (ufak boy)
 1 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Yarma ve fasulye akşamdan ıslatılır. Tereyağında ince çitilmiş soğan kavrulur. Üzerine kıyma katılır. Kıyma da kavrulunca fasulye ve yarma eklenir. 2 su bardağı su katılır, tuz serpilir. Kapak kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |