|
|
GEMİCİ ÇORBASI |
|
herkül
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2010
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47240
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2010
4,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg koyun döş eti
2 tane soğan
2 adet havuç
2 adet küçük kereviz
1 adet pırasa
1,5 avuç kuru fasulye
1 tutam çubuk makarna
1 avuç nohut
1,5 kaşık yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
Nohut ve saulyeler akşamdan ıslatılır. Ertesi gün yarım saat haşlanır. Bir tencereye kuşbaşı doğranmış et, halka şeklinde soğanlar ve yağ konarak hepsi kızartmadan kavrulur. Un ve salça ilâve edilir. Bir kez de bunlarla karıştırılarak 15 - 16 bardak sıcak su katılır. Fasulye ve nohutlar atılarak, hafif ateşte pişirilir. Bir taraftan sebzeler ayıklanıp, yıkanır. Çorba etine konur ve tuz atılır. Sebzeler pişince ufak parçalar halinde ilâve edilir. Karabiber atıldıktan sonra makarnaların pişmesi beklenir ve çorba ateşten alınır.
|
|
GEMİCİ ÇORBASI Tarifleri Balkabağı Çorbası Tarifleri
|
|