| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gelin Kaynana | 
 
  | 
ismet ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94762 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2013 
3,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 bardak şeker
 
1 litre süt
 
1 paket etimek
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
50 gr kakao
 
1 çay bardağı fındık
 
Aldığı kadar un
 
200 gr margarin
 
200 gr nişasta
 
2 yemek kaşığı hindistancevizi
 
 
Margarin eritilir şekerle krema kıvamına gelene, kadar çırpılır. Yumurtalar eklenir çırpmaya devam edilir. 1 bardak süt, kakao, kabartma tozu fındık eklenir. Kaşıkla karıştırıp. Un katılır yumuşak bir kek elde edilir. 175 derece fırında 25/30 dakika pişirilir. Kek pişerken diğer yanda etimekler cam bir kaba dizilir.Kalan sütten 1 bardak alınır ekmekler ıslatılır. Süt nişasta, şeker tencereye konulup muhallebi pişirilir. Ocaktan alınıp, ekmeklerin üstüne dökülür, soğumaya bırakılır. Kek pişince servis tabağına bir dilim kakaolu kek yanına da etimekle hazırlanan pastadan eklenip servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gelin Kaynana Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |