| 
 
 
 | 
Gelin Hanım Tatlısı | 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95497 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2014 
1,798 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 adet baklava yufkası
 
2 su bardağı antep fıstığı
 
300 gr kaliteli tereyağı
 
Şurup için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Şurup kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir. 15 kat yufka aralarına tereyağı gezdirerek üst üste konur. Sonra 4 parmak eninde kare kare kesilir. Ortalarına fıstık konur ve bohça şeklinde kapatılır. Kalan malzemeler de aynen hazırlandıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şurup gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |