| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gelin Göbeği Böreği | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92211 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram margarin
 
1 Su Bardağı Süt
 
2 Yumurta 
 
1 Pk Kabartma Tozu 
 
2 Yemek Kaşığı Sirke 
 
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu 
 
Arası Ve Açmak İçin Nişasta 
 
Aldığı Kadar Un 
 
Şerbeti İçin:
 
5 Su Bardağı Şeker 
 
4 Su Bardağı Su 
 
4-5 Damla Limon Suyu 
 
 
Erimiş ve ılınmış 1 paket sana yağı ve diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur cevizden büyük bezelere ayrılır ve nişastaya bulanır. 3 tane beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına 1 tatlı kaşığı kadar nişasta dökülür. En üst kata dökülmez. 3'lü bezeler oklavayla ve nişasta yardımıyla ince bir şekilde açılır. Yufka oklavayla havaya kaldırılarak yelpaze yapar gibi kat kat yapılır.
 
Parmak uçlarıyla ara ara yufka birleştirilir.Ortalarına başparmakla bastırılarak çukur oluşturulur.Birleştirilen yerlerden kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilerek kızgın margarini bir fırça yardımıyla eşit miktarda üzerine sürülür ve en son ortasına 1 çay kaşığı kadar çekilmiş ceviz dökülür. Fırına verilir. Şerbet 15 dk. kaynatılır. Fırından çıkınca soğumuş olan şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür.
 
 
Not: Eğer tatlı fazla gelirse bir kısmını ayırıp daha sonrada şerbetleyebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gelin Göbeği Böreği Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |