2 adet günlük yufka
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
1 avuç rende kaşar
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
 
Beyaz peynir ezilir, maydanoz kıyılır, kaşar eklenir, karıştırılır. Süt, yumurta, yağ karıştırılır. İlk yufka serilir. Yüzeyine bu karışım sürülür. Ortasına doğru iç bırakılır kelepçeli kalıp büyüklüğünde yayılır. Bohça yapar gibi katlanır. İkinci yufkaya da sıvı karışım sürülür. Ortasına ek yeri alta gelecek şekilde içli bohça konur. Yine bohça gibi katlanır. Yağlanmış kek kalıbına yerleştirilir. Kalan sıvı karışım üzerine sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 |