Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Gazpacho Soslu Hıyar Köpüğü


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
Endülüs Yemekleri
Gazpacho Tarifleri
Katalan Tarifleri
Paella Tarifleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gazpacho Soslu Hıyar Köpüğü

Hafize Eray
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc32453
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2008
2,832 defa indirildi / yazdırıldı




500 g hıyar (kabukları soyulup, her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenerek, 5 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı toz jelatin
17,5 cl. (2/3 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
25 cl. (1 su bardağı) yoğurt (terdhen yarım yağlı)
1 limonun suyu
6 damla acıbiber sosu
2 taze soğan (beyaz bölümleri doğranmış, yeşil bölümleri ince doğranıp, sos için ayrılmış)
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Gazpaço sosu:
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 kg domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince doğranmış)
1 limonun suyu
4 damla acıbiber sosu
1 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Toz jelatini küçük bir kâseye koyup, tavuk (ya da sebze) suyunun 6 cl'sini (1/4 su bardağı) ekleyerek, jelatini eritin. Kalan tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu bir taşım kaynatın. Kaynayınca kâsedeki erimiş jelatini ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın.
Hıyar şeritleri, yoğurt, limon suyu, acıbiber sosu, taze soğanların doğranmış beyaz bölümleri, acıbiberler ve maydanozları blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Tenceredeki jelatinli tavuk suyunu ekleyip, yeniden karıştırdıktan sonra, karışımı 2 litrelik(8 su bardağı) bir kalıba aktararak, buzdolabına kaldırın ve karışımı katılaşıncaya kadar (en az 2 saat) soğutun.
Bu arada sosu hazırlamak için taze soğanların kıyılmış yeşil bölümleri, domatesler, zeytinyağı, limon suyu, acıbiber sosu, sarımsak ve maydanozları bir kâsede karıştırıp, kâseyi buzdolabına kaldırın.
Bekletme süresinin bitiminde, kalıbı buzdolabından alıp, iç çeperlerinde bir bıçağın yüzünü gezdirerek, köpüğü gevşetin. Sonra kalıbın dibini kaynar su dolu bir tencereye, 30 saniye batırıp, üstüne bir servis tabağı yerleştirin ve tabakla birlikte kalıbı altüst ederek, köpüğü tabağa çıkarın. Buzdolabındaki kâseyi de alıp, içindeki sosu kaşıkla köpüğün çevresine'döşeyerek, servis yapın.






Gazpacho Soslu Hıyar Köpüğü Tarifleri Endülüs Yemekleri



(1 adet Gazpacho Soslu Hıyar Köpüğü 69,333 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort