|
|
GATO (BADEMLİ) |
|
kerime talay
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54096
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2010
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
230 gram tatlı ve 20 gram acıbademi ıslatıp soyunuz. Kuruladıktan sonra havanda döverek 1 bütün yumurta ile eziniz. 250 gram şeker, 6 gram tuz ve 6 yumurta sarısını ilâve edip tahta kaşıkla 5 dakika karıştırarak 1 bütün yumurta daha yedirip iyice dövünüz. Sonra 4 yumurta akını döverek 150 gram nişasta ile beraber hamura yediriniz. Boza kıvamında olunca; 7 santim boy, 3,5 santim en ve 4 santim derinliğinde teneke kalıpları yağlayıp, üçte biri kadar hamurla doldurunuz. Orta hararetli fırında pişirip kalıplardan çıkarınız.
Not: Üzerlerini çikolatalı pelte ile de örtebilirsiniz.
|
|
GATO (BADEMLİ) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|