Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Garnabit (Çiçek Lahanası) Turşusu (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Garnabit (Çiçek Lahanası) Turşusu (Kıbrıs)

sarı toka
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc119600
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2016
3,013 defa indirildi / yazdırıldı




Oğuz M. Yorgancıoğlu

Kıbrıs’a ve de Baf’a özgü turşulardan biri de garnabit turşusudur. Yapılışı da tadı da çok özeldir. Sıcak iklimin hüküm sürdüğü Kıbrıs’ta çiçek lahanaları Mart ayı sonunda tohuma kalkar. İşte bu tohumlanma öncesinde alınan çiçek lahanaları yapraklarından temizlenir. Çiçek kısmı da düzgün parçalar halinde kesilip kontrol edilir. Güzelce yıkanıp temizlenir ve bir gün bekletilir.
Öte taraftan her on okka çiçek lahanası için bir okka hamur alınıp ekşimeye bırakılır. Bu ekşime yaklaşık üç günde tamamlanır. Her on okka için 150 gram hardal tohumu alınıp havanda iyice dövülür. Her on okka için yarını okka da tuz alınır. Tün hazırlıklar tamam olunca ekşiyen hamur, hardal tohumu ve tuz ayni kaba konup sıcak su ile iyice karıştırılır. Çiçek lahanaları da tam pişmeyecek şekilde kaynatılır. Biraz soğuduktan sonra konacak küp yakına getirilir. Azar azar alınan garnabitler hamur karışımına belenip küpe dizilir. Her belli seviyede biraz daha tuz serpilir. İşlem tamamlanınca kalan hamurlu karışını tümüyle küpe boşaltılır. Ve ağzı sıkıca kapatılır. İlk üç gün küpe hiç dokunulmaz, küp yerinden hareket ettirilmez. Ondan sonra üç günde bir sağa sola yuvarlanıp her parçanın hamurlu su ile belenmesi sağlanır. İkinci haftadan sonra işlem haftada bire indirilir. Üçüncü hafta yani, 21. günden sonra turşu yenmeğe hazırdır.
Çıkarılan garnabil turşusu, küçük parçalar halinde kesilir. Tabağa biraz da hamurlu su alınır. Üzerine biraz tuz ve karayağ dökülerek yenir. Kabın açılıp kullanılmaya başlamasından sonra kırk gün içinde tüketilmesi gerekir. Yoksa bozulur.






Garnabit (Çiçek Lahanası) Turşusu (Kıbrıs) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet Garnabit (Çiçek Lahanası) Turşusu (Kıbrıs) 8,561 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort