1 kg kemikli et
100 gr kıyma
1 bardak ince bulgur
150 gr yağ
2 bardak aşurelik buğday
1 bağ gari otu
1 su bardağı tane sumak
Tuz
Aşurelik buğday, kemikli eti ve yağı tencereye koyun. üzerini iki parmak geçecek kadar su alarak orta ateşte etler ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıyma, ince bulgur ve yeterince tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Azar azar su serperek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar kopararak elinizi ıslatarak yuvarlayın. Gari otlarını irice doğrayıp yıkayın. Tane sumağı iki bardak su ile bir taşım kaynatın. Köfteleri, gari otunu etlere ilave edin, tuzunu ayarlayın. Üzerine sumak suyunu süzgeçle süzün. Köfteler ve gari otu pişinceye kadar orta ateşte pişirin.
|