| 
 
 
 | 
Gamzeli Köfte (Kahramanmaraş) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107500 
Gönderme Tarihi: 11.May.2015 
2,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kahramanmaraş Valiliği
 
Hacı Ali Özturan
 
 
3 su bardagı bulgur
 
150 g siyah kıyma
 
1 yemek kasıgı karısık salça
 
1 yumurta
 
1 yemek kasıgı irmik ya da nisasta
 
2-3 yemek kasıgı tereyagı
 
1 tatlı kasıgı nane
 
Tuz
 
 
Bir tepsiye 3 su bardagı bulgur konur. Üzerine 1 yemek kasıgı karısık salça, 150 g siyah kıyma ve tuz konarak yogrulur. Yogurmanın ilerleyen asamalarında 1 yumurta kırılır. Sakızlasmanın yeterli olmadıgı zamanlarda 1 yemek kasıgı irmik ya da nisasta katılır.
 
Yogrulan köftelerden irice kabuklu fındık kadar koparılarak avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan her köfteye parmak ucuyla, tıpkı çenedeki gibi gamze açılır.
 
Gamzeli köfteler kaynamakta olan hafif tuzla (varsa) et suyuna konarak 10 dakika kadar pisirilir.
 
Pisen gamzeli köftelerin suyu süzülür. Köftelere tereyagı ve nâne konarak kavrulur. (Kavururken sürekli karıstırılmalıdır.)
 
Gamzeli köftenin yanında ayran ve salata bulundurulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |