Keki için:
Yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı un
1 kahve fincanı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı krema
Süslemek için:
Kiraz
Pastanın keki için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri bir çırpıcı ile iyice çırpın. İçine tereyağı, galeta unu, un, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Soğuyan şerbeti soğuk kekin üzerine gezdirin. Kreması için süt, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tereyağı ve kremayı katıp, tencereyi ocaktan alın. Kaymak tutmaması için çırpıcı teli ile karıştırıp, ılıtın. Daha sonra kekin üzerine boşaltıp, spatula ile düzeltin. Buzdolabında 1 saat bekletin.
|