Hamuru için:
 
1 su bardağı erimiş margarin
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
Kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
 
 
İç Harcı İçin:
 
4 büyük patates
 
2 tane soğan
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Ayçiçek yağı
 
Üzeri için:
 
Galeta unu
 
Susam veya çörekotu 
 
 
Patatesleri haşlayın. 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile soğanları kavurun. Ezilmiş patateslerin içine kavrulmuş soğanları ilave edin. Üzerine karabiber, tuz ve pul biber atın. İç harcı soğumaya bırakın.
 
Erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu ve unu bir kaba alın, güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
 
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elinizle açın içine patatesli karışımı koyun ve kapatıp yuvarlayın. Üzerini galeta ununa bulayın. 180 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 |