| 
 | 
| Galdirik Mıhlaması (Keşap Giresun) | 
|  | lütfiye usta Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2015
 Mesajlar: 23
 Şehir: Lefkoşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc112142 Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2015
 2,091 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keşap Kaymakamlığı
 
 1 demet galdirik
 3 adet soğan
 3 adet yumurta
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Yarım fincan sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Galdirikler bol suda yıkandıktan sonra doğranır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve suyu sıkılır.
 Tepside ince kıyılmış soğanlar sıvı yağ ve tereyağı ile kavrulur. Suyu sıkılmış galdirikler içine konur. Karıştırılarak tuz ve karabiber ilave edilir. Yumurtalar üzerine kırılır, 2 dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |