| 
 | 
| Galdirik Kızartması (Keşap Giresun) | 
|  | lütfiye usta Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2015
 Mesajlar: 23
 Şehir: Lefkoşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc112143 Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2015
 2,177 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keşap Kaymakamlığı
 
 1 demet galdirik
 Mısır unu (Bir avuç)
 2 adet yumurta
 1 fincan sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Galdirikler bol suda yıkandıktan sonra doğranır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve suyu sıkılır.
 Daha sonra yumurta, un, karabiber haşlanmış galdiriklerle karıştırılır. Tavaya yağ konulur yağ kızdırıldıktan sonra mevcut karışım tavaya yayılır kızarınca kapakla çevrilerek diğer tarafta kızartılır ve servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |