|
Galagoş Yemeği (Erzincan) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107998
Gönderme Tarihi: 30.May.2015
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 kg kavurma
4-6 adet kuru soğan
2 su bardağı pişmiş yoğurt
1 su bardağı su
2 yk tereyağ
Eğin ekmeği
Soğanlar piyaz soğanı şeklinde doğranarak yağda kavrulur. (soğanı ne kadar bol olursa o kadar güzel olur) kavurma ilave edilir. Su ile inceltilmiş yoğurt ilave edilerek kaynatılır. Kuru eğin ekmeği doğranarak porsiyonlara bölünür. Hazırlanmış olan bu karışım kepçe ile ekmeklerin üzerine dökülür ve servis yapılır. Çok değişik ve hoş bir lezzettir.
|
|