| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Yeşil mercimek
 Kıyma
 Tereyağı
 Soğan
 Salça
 Süzme yoğurt veya kurut
 Pide veya ev ekmeği
 
 Mercimekler 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlanarak süzülür. Bir kenarda bekletilir. Soğanlar küçük küçük kıyılır. Yağda kavrulur. Kıyma ilave edilerek 5 dakika süre ile karıştırarak kavrulur. Mercimek salça ilave edilir. Tuz ve karabiberde ilave edilerek lezzetlendirilir. Servis tabağına pideler doğranır. Kıymalı karışım ekmeklerin üzerine dengeli bir şekilde yayılır. Ezilmiş süzme yoğurt üzerine dökülür. Yağ kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Servis yapılır.
 
 
 |