2  litre balık suyu için MALZEME :
 
1 1/4 kg. balık kemiği Dil, levrek, kalkan, pisi gibi balıkların kemiği
 
1     kahve fincanı rafine yağı
 
1/2   tatlı  kaşığı  tuz
 
1     orta boy soğan
 
1/4   küçük kereviz
 
1/4   küçük pırasa
 
1     çay kaşığı kekik
 
1     adet defne
 
10 adet tane karabiber
 
12 su bardağı su (3 litre)
 
 
YAPILIŞI :
 
Balık kemiklerini orta parmak uzunluğunda kırıp bir kaç saat bol soğuk suda ıslayınız 
 
Sonra üç dört defa yıkayıp süzdürünüz 
 
Sebzeleri temizleyip piyaz biçimi doğrayınız 
 
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız, sebzeleri İlâve edip bir iki dakika karıştırarak kavurup balık kemiklerini ilâve ediniz 
 
sonra suyu ve kalan bütün malzemeyi ilâve edip bir kere kaynatıp üzerine toplanacak köpüğü alıp atınız 
 
Ağır ateşte otuz dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alınız, karıştırmadan süzdürüp kullanınız
  
 |