| 
 
| 
 
 
 | 
 
Frenküzümü Peltesi | 
 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75208 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012 
1,986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gr. frenküzümü
 
1 lt. su (4 su bardağı)
 
500 gr. tozşeker (2 su bardağı)
 
2 çorba kş. buğday nişastası
 
30 gr. margarin
 
 
Frenküzümlerini yıkayıp, saplarını ayıklayın. Mutfak robotunuzun sıkıcısı ile veya bir kevgirden ezerek geçirip üzümlerin suyunu sıkın.
 
Üzüm suyunu bir tencereye aktarın. Su ve şekerle birlikte bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Üzerinde biriken köpüğü alın.
 
Nişastayı yeteri kadar su ile sulandırarak kısık ateşte kaynamakta olan üzüm suyuna ekleyin. Karıştırmayı sürdürerek pelte koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 
Ateşten alın, üzeri kaymak bağlamaması için ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın. Margarini katarak, pelteye yedirin. Pelteyi porsiyonluk kâselere boşaltın. Soğutarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Frenküzümü Peltesi Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |