2 adet yumurta
100 gr. kırmızı frenk üzümü
100 gr. un
100 ml. süt
80 gr. şeker
30 gr. tereyağı
Tuz
Yumurtaların sarılarını ve beyazlannı ayırın. Beyazlarını buzdolabında bekletin. Frenk üzümlerini yıkayıp salkımlarından ayırın.
Un, yumurta sarıları, süt ve 25 gr. şekeri karıştırın. Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile iyice çırpın. Yavaşça 25 gr. şekeri ekleyin ve iyice katılaşıncaya kadar çırptıktan sonra unlu karışıma ekleyin.
Isıya dayanıklı bir fırın kabında 10 gr. tereyağını eritin. Hamuru tavaya doldurun, üstüne frenk üzümlerini serpiştirin ve bir süre hamurun katılaşmasını bekleyin. 200°Cde 10-15 dakika pişirin.
Hamuru fırından çıkartın ve iri parçalara ayırın. Kalan tereyağını tavada kızdırın ve hamur parçalarını kuvvetli ateşte yavaş yavaş şeker ekleyerek 1-2 dakika kızartıp servis yapın.
|