| 
 
 
 | 
Frenk Üzümlü Kremalı Kanepeler | 
  | 
müfettiş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112513 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2015 
2,235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket krema
 
5 adet milföy hamuru
 
3,5 çorba kaşığı şeker
 
2 kaşık margarin
 
Üzeri için:
 
Yeteri kadar dağ çileği
 
Frenk üzümü
 
Böğürtlen
 
Süslemek için:
 
4 dal taze nene yaprağı
 
 
Öncelikle mlföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp yarım saat bekletin. Yumuşayan hamurları tek tek merdaneyle açarak inceltin. Mekik kalıplarını margarinle hafif yağlayın. Ortadan ikiye kesip her bir hamuru mekik kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için hamura çatalla delikler açın üzerine margarinden küçük parçalar koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Kalıptan çıkarın ve soğutun. Diğer taraftan bir kasede kremayı toz şekerle katılaşana kadar çırpın. Kremayı buzdolabında 15 dakika bekletin ve sıkma torbasına doldurun. Mekik kalıplarının içine krema sıkın. Üzerlerini meyve ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |