Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > FRANSIZ YAHNİSİ (1 adet - 37,006 defa bakıldı)

FRANSIZ YAHNİSİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FRANSIZ YAHNİSİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60695
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011
1,824 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg sığır eti (kuşbaşı doğranmış)
250 gr parça jambon (2 cm kalınlığında kesilmiş)
250 gr (1 su bardağı) un
250 gr mantar (yıkanıp kurulanmış ve ince doğranmış)
1 kg domates (soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve irice doğranmış)
3/4 su bardağı et suyu
Marinad:
1+1/2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı tuz
6 tane-karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 defne yaprağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
4 orta boy soğan (ince doğranmış)
4 orta boy havuç (temizlenip ince doğranmış)

Büyük bir kasede marinad malzemesini iyice karıştırmız.
Kuşbaşı etleri ekleyip marinada bastırınız. Kasenin üstünü kapatıp buzdolabında 12 saat, ara sıra karıştırarak bekletiniz.
Orta boy bir tencereye, yarısına kadar su doldurup, suyu orta ateşte kaynatınız. İçine jambon dilimlerini atıp 15 dakika kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp suyunu süzdükten sonra, jambonları kurulayınız.
Eti marinaddan çıkarıp kurulayınız. Marinadın suyunu ve sebzelerini saklayıp, defne yaprağını atınız. Fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Bir kaseye unu koyup kuşbaşı etleri bu una bulayınız. Fazla unun gitmesi için etleri hafifçe silkeleyiniz.
Büyükçe bir tencerenin altına 2-3 jambon dilimi diziniz. Marinadın içindeki sebzelerden 2-3 kaşık alarak jambon dilimlerinin üstüne koyunuz. Üstüne mantar ve domatesten ekleyiniz. Üstüne bir kat kuşbaşı et döşeyiniz. En üste jambon dilimleri gelecek biçimde bütün malzemeyi bu sıra ile kat kat diziniz. Et suyunu ve marinadı tencereye döküp, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Kaynamaya başlayınca fırına sürüp 3,5-4 saat, etler iyice yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi fırından çıkarıp üstündeki fazla yağı kaşıkla alınız. Tadına bakıp gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Fransız yahninizi hemen servis ediniz.

Not: Fransız yahnisi, erişte, makarna ve yeşil salata île servis edilir. (Eti marine etmek için vaktiniz yoksa, marinad malzemesini etle birlikte pişirebilirsiniz.)






FRANSIZ YAHNİSİ Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet FRANSIZ YAHNİSİ 37,006 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort