3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı et suyu
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
16 küçük domates (yıkanmış)
 
16 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
 
2 büyük dolmalık biber (iri parçalar halinde doğranmış)
 
 
Derin bir kapta yağ, et suyu, sarımsak, karabiber ve tuzu, yumurta teli ile çırpınız. Etleri de koyarak iyice karıştırınız. Dinlenmesi için 3 saat bir kenara bırakınız (Ara-sıra karıştırmayı unutmayınız.)
 
Izgaranızı alüminyum kağıtla kaplayınız. Etleri yeşil dolmalık biber, soğan ve domateslerle birlikte 8 şişe geçiriniz. Şişleri ızgaraya yerleştirip, üstlerini kasede kalan marinadla ıslatınız. Izgarayı iyice açıp, şişleri 8-10 dakika kadar kızartıktan sonra, ızgaradan alarak pilav ve yeşil salata ile servis ediniz.
  
 |