Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > FRANSIZ USULÜ FİLETO (1 adet - 71,736 defa bakıldı)

FRANSIZ USULÜ FİLETO


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FRANSIZ USULÜ FİLETO

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12403
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
2,172 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo orta kısmından dana filetosu,
60 gram sadeyağ,
120 gram iç yağı,
1 havuç,
1 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1/2 defne yaprağı,
1 tavuk karaciğeri,
15 gram kurutulmuş mantar,
1 çay bardağı et suyu,
1 fiske cevz-i bevva ve yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Mantarları soğuk suda ıslatın, iç yağını ortadan ikiye bölün, bir parçasını ince şeritler hâlinde doğrayın, sonra keskin bıçakla çeşitli yerlerinden keseceğiniz filetonun yarıklarına bu yağ şeritlerini sokun. Eti sicimle bir ucundan öbür ucuna doğru bağlayın.
Beri yanda havucu, soğanı ve maydanozu ince ince doğrayıp bir toprak tencereye koyun. İç yağının kalan yarısını da küçük parçalara bölüp sadeyağın yarısıyle birlikte güvece koyun ve hepsini karıştırarak kavurun. Soğanlar kavrulmaya başlayınca sudan çıkartılıp sıkılmış ve ince dilimlere doğranmış mantarları ve defne yapraklarını da bu karışıma katın. Sonra filetoyu bu karışımın üstüne oturtun Güveci orta ısıdaki bir fırına koyarak 20 dakika bırakın. Arada sırada filetoyu ve sebzelerin saldığı suyu bir kaşıkla alıp alıp üstüne dökün. Pişerken filetonun biraz kanlıca kalmasına dikkat edin. Güveci fırından almadan beş dakika önce eti ve salçasını tuzlayıp biberleyin. Tavuğun karaciğerini de ödünü çıkardıktan sonra doğrayıp toprak tencerenin içine atın. Et pişince filetoyu güveçten alarak sıcak yerde tutulan servis tabağına koyun.
Güveçte kalan sebzeleri, defne yapraklarını çıkarıp attıktan sonra tel süzgeçten geçirin ve bir tavaya koyun. Kalan sadeyağla et suyunu ve cevz-i bevvayı da salçaya katarak ateşin üstüne oturtun.
Salça koyu bir kıvama gelinceye kadar arada sırada karıştırarak pişirin. Filetonun iplerini çözüp bir kısmını dilimledikten sonra yanlarını küçük haşlanmış patateslerle süsleyin. Pişmiş olan salçayı da bir salça kâsesine koyarak servis yapın.






FRANSIZ USULÜ FİLETO Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet FRANSIZ USULÜ FİLETO 71,736 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort