|
|
FRANSIZ USULÜ CIĞER |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2162
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
3,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
600 gram dana ciğeri
500 gram domates
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
biraz un
100 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı toz şeker
1/2 demet kıyılmış maydonoz
2-3 yaprak adaçayı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin. 1.5 çay bardağı sıcak su katın. Tuz, kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
|
FRANSIZ USULÜ CIĞER Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|