| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fransız Soğanlı Ekmeği | 
 
  | 
filozof 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50769 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2010 
2,352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Maya için:
 
1/2 çay kaşığı şeker
 
125 gr su
 
1 çay kaşığı toz maya
 
Hamur için:
 
200 gr iri un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı mısırözü yağı
 
Üstü:
 
40 gr tereyağı
 
300 gr soğan
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1/2 çay kaşığı çörekotu
 
 
Şekeri ılık suda eritip üstüne toz mayayı serpiştirin. Ilık bir yerde 10 dakika, üstü köpüklenene dek bekletin. Un ile tuzu eleyip, maya eriyiğini ekleyin. Mısırözü yağını da koyup yumuşak bir hamur yapın. Un serpilmiş bir yüzeye alarak düzgün ve esnek olana dek 10 dakika yoğurun. Yağlanmış bir plastik torbaya koyun ya da üstünü nemli bir bez ile örterek boyutu iki kez büyüyene dek kabarmaya bırakın. Hamur kabarırken, yağı bir tavada eritin ve halka halka doğranmış soğanları öldürün. Üzerine tuz ve karabiber ekin. 20 cm. çapındaki bir kalıbı yağlayın. Kabaran hamuru unlu bir yüzeye alıp, hava kabarcıklarının çıkması için bir dakika yoğurun. 20 cm. çapında bir daire biçimi verip kalıba yerleştirin. Soğanları üstüne dizin ve çöreğotunu da serpin. Hamur iki kez büyüyene dek ılık bir yerde bırakın. Orta ısıdaki fırında 40-45 dakika ya da üstü kızarana dek pişirin. Soğuk ya da sıcak yenilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fransız Soğanlı Ekmeği Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
 | 
 
 
 
 |