| 
 
| 
 
 
 | 
 
FRANSIZ KROKETİ | 
 
  | 
rigal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2009 
Mesajlar: 52 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38380 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009 
2,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. un
 
3 yumurta
 
125 gr. tereyağı
 
1 kahve kaşığı portakal suyu
 
125 gr. pudra şekeri
 
150 gr. badem
 
 
Bademleri sıcak su içerisinde bırakınız. (Kabuklarının kolayca çıkması için)
 
Kabuklarını çıkarınız ince ince kesiniz.
 
Fırında pembeleştiriniz.
 
Çukur bir kap içine yumurtaları kırınız ve çarpınız.
 
Sırası ile un, şeker, tereyağı ilâve ediniz.
 
Bu karışımı yarım saat kadar yoğurunuz.
 
Portakal suyu bademleri ilâve ediniz.
 
6 cm. genişliğinde ve 2 cm. kalınlığında bantlar yaparak tepsiye diziniz.
 
Çok sıcak fırında 15 - 20 dakika pişiriniz.
 
 
Not: Bu lezzetli kroketi uzun süre kavonoz veya teneke kutu içinde saklayabilirsiniz. Tazeliğini muafaza eder.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FRANSIZ KROKETİ Tarifleri Fransız Yemekleri
 | 
 
 
 
 |