2 adet günlük yufka
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
 
Yumurta, süt ve sıvıyağ güzelce çırpılır. İlk yufka serilir, yüzeyine sıvı karışım sürülür. Artı şeklinde keserek 4 parça elde edilir. Geniş kenarına bir miktar ezilmiş peynir bırakılır. Yufka iki tarafından büküldükten sonra sıkı olmayan bir rulo sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yüzeyine bıçakla 4-5  verev kesik atılır. Diğer malzemerle aynı işlemler aynen tekrarlanır. Böreklerin üzerine kalan sıvı karışım sürülür. Üzerine çörekotu serpilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 |