4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1,5 su bardağı krema
2 paket bitter çikolata
Üzeri için:
1 kase frambuaz
Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Karışımı yağlı kağıdın üzerine söküp dikdörtgen şekilde yayıyoruz. Önceden sıtılmış 200 derecede 7-9 dakika pişiriyoruz. Kreması için, kremayı tencerenin içine alıyoruz. Bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar pişiriyoruz. Eridikten sonra cam kaseye alıp soğutuyoruz. Pişen kekimiz soğuduktan sonra üzerine çikolatalı kremamaızı sürüp frambuaz koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıp üstünü ve etrafınıda kremayla kaplıyoruz. Üzerini frambuaz ile süsleyip buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yuyoruz.
|