| 
 
| 
 
 
 | 
 
Frambuazlı Profiterol | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102201 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2014 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
60 gr margarin
 
1,5 çay bardağı su
 
1,5 çay bardağı un
 
1 tutam tuz
 
2 adet yumurta
 
300 ml süt kreması
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2 çay kaşığı gül suyu
 
250 gr ahududu
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yemek kaşığı su
 
 
Hamuru için, margarin ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın. Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin. Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "alemin kralı" tarafından gönderildi. 27.05.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Frambuazlı Profiterol Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |