1 Paket Sana Hamurişi
1,5 Litre süt
1 Su Bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket vanilya
2 Çorba Kaşığı un
1 Su Bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket farmbuaz
1 Paket çilekli şanti
3 Adet yumurta
1 Çorba Kaşığı nişasta
1,5 Su Bardağı un
2,5 Su Bardağı süt
0,5 Çay Bardağı su
Bir kabın içine yumurtaları kırın.Üzerine şekeri ekleyin mikserle karıştırın.Üstüne bir buçuk su bardağı unu, vanilya, sana yağı, kabartma tozu, ılık su ilave edin tekrar çırpın.Hazırlamış olduğunuz kek harcını yağlı kağıt serilmiş çemberli kalıba dökün. Daha önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin. Bu arada bir tancerenin içine süt, şeker, nişasta,vanilya, un koyup karıştırarak kremasını pişirin. Pişmiş olan keki fırından çıkardıktan sonra çemberi ve yağlı kağıdı çıkartın. Üç parça halinde keki kesin. Servis edeceğiniz tabağa kekin bir dilimini koyup üzerine krema sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Bu işlemi kek dilimi bitene kadar devam edin.Üzerine kalan kremayı tümden üzerine dökün ve çilekli krem şantiyi de üzerine sürün. Renkli şeker ile frambuazla süsleyin.
|