| 
 
 
 | 
Frambuazlı Kızarmış Pufidik | 
  | 
sencay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2020 
Mesajlar: 41 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150591 
Gönderme Tarihi: 17.May.2020 
433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 su bardağı frambuaz
 
1 su bardağı şeker
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
Hazır ekmek hamuru 
 
1 yumurta
 
Kızartmak için
 
Ayçiçek yağı
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
Vanilyalı sos için
 
2 su bardağı vanilyalı dondurma
 
 
Frambuaz, şeker ve mısır nişastasını bir sos tenceresine alarak frambuaz suyunu bırakana kadar kaynatıp ocaktan alın. Ekmek hamurunu unlu bir tezgah üzerine alarak ince açın. Yuvarlak bir kalıpla kesip içlerine hazırladığınız frambuazlı dolgudan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Her bir hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın Ayçiçek yağında kızartın. Vanilyalı sosu hazırlamak için bir kasede dondurmayı krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kızaran hamurları servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin. Yanında vanilyalı sosla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |