Toprak Mahsülleri Ofisi
250 gr (1 su bardağı) süt
250 gr (1 su bardağı) krema
100 gr (1/2 su bardağı) şeker
100 gr (1 su bardağı) doğranmış frambuaz
200 gr (7 dilim) doğranmış bayat ekmek
2 adet yumurta
50 gr (3 yemek kaşığı) tereyağı
Süt, krema, şeker çırpılıp yumurta ilave edilir,
Ekmekler küp şeklinde doğranıp fırında kurutulur,
Fırından çıkan ekmekler kaplara koyulur,
Doğranan frambuazlar ve hazırlanan süt, krema, şeker ve yumurta karışımı, ekmeklerin üzerine dökülüp fırında benmari usulü 30 dakika pişirilir (fırının ısısı 180200 derece arasında olacaktır).
Benmari Usulü Pişirme: Gıdanın bulunduğu kabın, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemidir.
Not: Bu tarifimizde frambuaz kullanılmıştır. Frambuaz yerine değişik meyve ve ürünleri koyulup ekmek tatlısı çeşitleri yapılabilir. Örneğin; vişneli ekmek tatlısı, çilekli ekmek tatlısı, pekmezli ekmek tatlısı, kayısılı ekmek tatlısı, üzümlü ekmek tatlısı gibi.
|