| 
 
| 
 
 
 | 
 
Frambuaz Şurubu | 
 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59164 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
2,666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
1500 g Frambuaz
 
2100 g Şeker (8.1/2 bardak)
 
4 çorba kasığı Limon suyu
 
 
1500 g frambuazın sap ve çürüklerini ayıklayınız ve bir tencereye koyarak bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir süzgeçle suyunu süzünüz.
 
Müteakiben; ayıklanmış ve yıkanmış frambuazları, bulundukları tencerelerin içinde hamur yoğurur gibi iyice eziniz ve sonra da posaları kalıncaya kadar tencereye süzünüz.
 
Bilâhare; süzülmüş frambuaz sularına, 2.100 g şeker (8.1/2 bardak) ve 4 çorba kaşığı limon suyu ilâve ederek, hepsini beraber kuvvetli ateşte bir taraftan karıştırmak suretiyle 7 - 8 dakika kaynatınız ve soğumaya bırakınız.
 
Soğuyan şurubu da; arzu edildikçe bir bardak içerisinde sulandırıp kullanmak üzere, ağızları kapalı kuru şişelere taksim ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Frambuaz Şurubu Tarifleri Çilek Suyu Tarifleri
 | 
 
 
 
 |