https://www.elele.com.tr
 
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Bir tutam tuz
 
1 çay kaşığı vanilya esansı
 
1 su bardağı un
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
Üzeri için:
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
Servis için:
 
Frambuaz sos
 
 
Süt, su, sızma zeytinyağı, toz şeker ve tuzu bir sos tenceresinde sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın. Vanilya esansı ve unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar silikon bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın. Karışım ılındıktan sonra bir sıkma torbasına doldurun. Küçük yuvarlaklar sıkın ve kızgın ayçiçek yağında renkleri altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için toz şeker ve tarçını bir karıştırma kabında karıştırın ve hamurlar sıcakken bu karışıma bulayın. Yanında frambuaz sosla sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |