Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Föyöte Hamuru (1 adet - 9,070 defa bakıldı)

Föyöte Hamuru


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Föyöte Hamuru

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc97337
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2014
1,794 defa indirildi / yazdırıldı




Un 1000 gr.
Su (Unun su kaldırma kapasitesine göre değişmektedir) 550–600 gr.
Börek margarini (hamuru yoğururken katmak için) 100 gr.
Sirke veya limon suyu 20 gr.
Tuz 25 gr.
Börek margarini (tur vermek için) 800 gr.

Hamur açmak için bir miktar un ayırınız.
Unu tezgâh üzerine eleyiniz, ortasını havuz gibi açınız.
Hamuru yoğurunuz. (Basit hamur hazırlayınız ve özleştirerek yumak haline getiriniz.)
Havuza su, tuz ve limon suyu koyarak hamuru 10 dakika elle yoğurunuz. (5 dakika makina ile yoğrulabilir.)
Hamuru dinlendiriniz.
Özleşme derecesine bakınız ve 10 dk üzerini naylonla örterek dinlendiriniz.
Hazırlanan elastik hamur yuvarlanıp, üstünden çapraz olarak kesilir.
Yağı uygun ısıya getiriniz ve şekillendiriniz. (Yağ ve hamur oda sıcaklığında olmalıdır.)
Yağı hamura göre, merdane ile döverek naylon arasında şekillendiriniz. Börek margarini (2 kg'lık bir dilimi) ikiye bölerek, yüksekliği 1,5–2 cm. olacak şekilde yassılaştırınız.
Hamuru açarak şekillendiriniz. Zarf veya dikdörtgen şeklinde açabilirsiniz.
Yağı hamurun ortasına yerleştiriniz ve hamuru üzerine kapatınız.
Tur veriniz.
Hamuru 1,5 cm. kalınlığında açınız. Üzerindeki fazla unu alarak üçe katlayınız. (Bu işleme yarım tur denir). Hamurunuzu naylona sararak 20 dk. dinlendiriniz.
Sonra hamuru 90 derece çevirerek kenarlarını kapatınız ve tekrar üçe katlayınız. (Bu işleme ikinci yarım tur denir) Hamurunuzu naylona sararak tekrar 20 dk dinlendiriniz.
Daha sonra hamura 20 dk. aralıklarla iki yarım tur daha vererek dinlendiriniz. Böylece hamura 6 yarım tur vermiş olacaksınız.
Hamurumuz yapraklar halinde ayrılmaya ve ürün için parçalanmaya hazırdır. Turlar ürün çeşidine göre çoğaltılıp azaltılabilir.
Milföy hamurunuzu naylona sarılı olarak buzdolabında bekletiniz.
Dondurucuda daha uzun süre bekletebilirsiniz.
Son turu ürünü şekillendirmeden hemen önce veriniz.






Föyöte Hamuru Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Föyöte Hamuru 9,070 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort